El Blog del Sapo

Hola amigos. Soy El Sapo y este es mi blog. Sería muy tonto daros indicaciones sobre de qué va. Ya iréis viendo. Sólo quiero daros mi opinión. Procuraré ser divertido y llamaros la atención sobre cosas que no veo reflejadas en los medios de comunicación. Bueno, mejor no os masacro con más presentación.

lunes, febrero 05, 2007

UN DIPUTAT D'EIXOS QUÈ JA NO EN QUEDEN...
Potser la primera impressió pot resultar enganosa. Perquè el gest és generalment seriós amb certes dosis d'emprenyament. No arriba a l'altivesa, però marca distàncies. Tanmateix, és potser un dels parlamentaris amb més humor de la cambra -sense poder competir com és lógic amb Julio de España, sovint autoconvidat a duets amb qui ens ocupa- i en fa bon us a les seues intervencions.
Si realment Joan Ribó no hi és entre les 99 senyories que ens legislaran des de mig 2007, ceratment es trobarà a faltar. Perquè intervencions gloriosament humorístiques n'ha tingut unes quantes. Recorde amb especial goig quan va deixar un exemplar del Codi Etic del PP al president, o quan va sugerir omplir el seu escó guit durant el debat de la moció de censura... "amb un ós de pelutxe"!
Però a més de gràcies, Ribó ha parlat amb agudesa de temes ecologistes, de llengua, amb menys crispació de l'habitual -encara que el president haja contestat fent veure el contrari- d'aigua, de sanitat, de serveis públics... I certament no li recorde cap passada de frenada ni cap recurs fàcil a la demagògia. Mostrant una cara més madura del què es sól anomenar la "esquerra radical", que sense renunciar als seus punts de vista, ha sabut adaptar-se als temps sense caure als habituals paranys de la dreta que, no per habituals, resulten menys perillosos. O per a alguns/unes, més difícils d'evitar... I es que com dic, es trobarà a faltar.
Senyoria, ha estat un plaer.